• The-Smile_LDF_Arup_ABA_AHEC_American-tulipwood_-CLT_Credit-Tom-Riddle-04_carousel.jpg
  • The-Smile_LDF_Arup_ABA_AHEC_American-tulipwood_-CLT_Credit-Tom-Riddle-05_carousel.jpg
  • The-Smile_LDF_Arup_ABA_AHEC_American-tulipwood_-CLT_Credit-Tom-Riddle-02_carousel.jpg
  • The-Smile_LDF_Arup_ABA_AHEC_American-tulipwood_-CLT_Credit-Tom-Riddle-01_carousel.jpg


The Smile, effectively a beam curving up at both ends, was designed by Alison Brooks Architects and engineered by Arup. It is the first ever mega tube made of timber that you can inhabit and explore; and the most ambitious structure ever made of CLT. Made from American tulipwood, engineered into a pure and efficient structural form, this was an innovative and ground-breaking Landmark project for the London Design Festival 2016: installed in the courtyard of Chelsea College of Art, almost opposite Tate Britain.